• Post Author:

Back to basic

For ca 7-8 mnd siden skaffet jeg meg Samsung Gear klokka. Dette var nytt for meg, da jeg ikke har hatt ei digital klokke på armen siden jeg var 15 år. Kult tenke jeg. Dette var tøft tenkte jeg… helt til jeg måtte lade den etter ca 48 timer… eller der omkring. Jaja.. jeg har trykket og knottet med klokka, så batterier varer nok lengre et 2-3 dager tenkte jeg. Vel.. man kan tenke mye, og håpe like mye. Men min opplevelse av klokka er ikke særlig positiv. Eller litt positiv, men en gjorde meg forbanna mere enn en gang.

Greia med ei smartklokke er at den skal monitorere deg gjennom hele døgnet, ved å måle puls og søvn og alt mulig. Men når den må lades så ofte, så må jo klokka av armen, og kan da ikke måle pulsen din… eller gi deg beskjed at tante Alise har sendt deg mail, eller faktisk vise deg hva klokka er.

Mange vil nok argumentere med at: ja men du må lade telefonen din også. Ja det må jeg.. og det oftere en klokka.. men jeg lader telefonen litt her og litt der.. litt i bilen, litt på jobb osv. Jeg bruker heller ikke mobilen som klokke, eller skritteller eller søvn analyseverktøy.

Automatikk vs oppladbar

En dag kjente jeg at nå er det nok! Jeg vil ikke ha ei oppladbar klokke lengre. Jeg vil ha noe som virker hele tiden, dag og natt.. 24/7. Jeg må tilbake til basic… tilbake til hvordan ei klokke en gang i tiden var ment å være.

Jeg har tidligere skrevet om, og tatt bilder av  Certina DS Action Diver, med Powermatic 80 verk. Klokka fremstår som robust, med klar og lettlest skive, og den er vanntett til 300 meter.

Noen få dager etter siste lavt batteri varsel, stakk jeg innom Urmaker Hansen i Tromsø. De hadde klokka på lager, og det var ikke vanskelig å bestemme seg for den. Handelen blei gjort og jeg tok klokka hjem og knipsen noen bilder før den havnet på armen. 

Tallskiva er utrolig klar og lettlest. 

Denne modellen av Action Diver er en Special Edition,  med annen farge på sekundviser og Diver Watch tekst på skiva, enn de «vanlige» modellen, pluss at baklokket er preget med ny skilpadde logo.

Certina DS
Certina DS

Certinaen har vært på armen over 1 mnd nå, og jeg må si at den fungerer perfekt. Det viser meg tiden helt nøyaktig, uten at jeg må lade den eller skifte batteri. Den er vanntett og lenka er lett å justere «on the run», da man bare klemmer inn to små ører for å justere lengden noen millimeter. For meg er dette klokka jeg burde ha kjøpt for mange år siden. Valget mellom automatikk vs oppladbar er for meg krystallklar. Det blir flere mekaniske klokker med tiden!!

Legg igjen en kommentar