• Post Author:

Certina DS-1 Powermatic 80

Certinda DS-1, automatikk med klassisk urskive, uten tall. Den er både sporty og elegant. En skikkelig lekkerbisk som passer til dress og hverdags, da den er vanntet til 100m og har ripesikkert safirglass. Akkurat denne modellen leveres med en elegant skinn rem og mesh stål lenke. Sjekk med Urmaker Hansen om de har den på lager

Urverk

Urverket er som tidligere nevnt av typen Powermatic 80 (som også står i Certina sin Action Diver). Det vil si at det har en gangreserve på opp til 80 timer.  Det mest vanlige er en gangreserve på 38 til 42 timer. Urverket er også utsyrt med 23 juveler, noe som betyr at akslinger til tannhjul har glidelager. Dette øker nøyaktigheten på gangen, samt at slitasje på akslinger vil bli dramatisk redusert. Man tenker kanskje ikke gjennom det, men tannhjulene i et ur, snurrer rundt og rundt dagen lang. Derfor er det avgjørende med minimal motstand i form av slitasje og dårlig olje.

urverk powermatic 80
Powermatic 80

Kasse og glass

Uret har safirglass, dvs ripesikkert glass, og den er vanntett. Urskiven er uten tall, men har index ved hver time. Viserne er på denne modellen er mørke, og er lett å se mot den sølv farget tallskiven. Det kan være lurt å tenke gjennom eller vurdere fargen på viserne opp mot tallskiven. Jeg vet av erfaring at synet kan bli dårligere med årene, og da bør man ha god kontrast mellom visere og urskiva. Datovinduet sitter til høyre på skiva, ved «3 tallet».

Urkassen er laget av stål og er på 40 mm, noe som gjør at den vil passe perfekt på de fleste armer.

 

Tore

Certina DS-1

Fakta

Legg igjen en kommentar