• Post Author:

Certina DS Action Diver Sea Turtle Conservancy 60th Anniversary special edition

Jeg var innom min lokale klokke pusher i dag, og der fikk jeg se, og samtidig prøve Certina sin DS Action Diver 60th Anniversary special edition. Den er utstyrt med selvtrekkende urverk (automatikk), med 80 timers gangreserve.

Forskjellen mellom denne Sea Turtle Conservancy Special Edition, og ei «vanlig» DS Action diver er fargen på sekundviser og på skrifta «Divers Watch 300m» på skiva. Baklokket har også ny skilpadde logo. Klokka kommer i en ny type boks som er utformet som et skilpaddeskall, samt at den leveres med en nøkkelring.

 

Certina DS Acion diver

Certina DS Action Diver Sea Turtle Conservancy 60th Anniversary special edition

Urkasse

Selve urkassen måler 43mm, noe som er relativt stort, men den føles ikke for stor på armen. Klokka leverse med safirglass (ripesikket) og den er vantett til 300 meter, og kan derfor brukes som dykkerur. Klokka er også utsyrt med en robust og god bezelring med klare tall. I tillegg er det skrukrone på klokka. Noe som betyr at selve krona er gjenget fast i urkassen. Baklokket er også gjenget, og er skrudd fast til kassen.

Reim

Akkurat denne modellen av Certina DS Action Diver leveres med gummireim, noe som gjør reinhold av uret enkelt. Man kan lett vaske reima fri for svette og smuss. Det er også anbefalt av urmakeren at man vasker baksiden av reim og kasse en gang i blandt. Klokka kjennes også lett ut med denne type reim, selv om det ikke er noe problem å ha lenke.

Gummireim med skikkelig clasp.

Reima er levert med en skikkelig clasp aka lås. Lett å åpne, lett å lukke, og den vil ikke åpne seg av seg selv, da man må klemme inn to haker på låsen for å få den opp.

Levers i en solid boks.

Dette er etter min mening ei klokke som kommer til å vare lenge, pga kvalitet på kasse, glass og urverk. Siden den er vanntett vil sjansen for vannskade være minimal. Men man bør tenke på å få den trykktestet en gang i blandt, for å sjekke at det ikke er lekkasjer i pakninger. Din lokale urmaker vil gi deg råd og veiledning ved kjøp av ditt nye ur. Du kan sjekke med Urmaker Hansen i Tromsø om de har den på lager.

Tore

Dette innlegget har 4 kommenta

 1. Pål Høiseth Hansen

  Veldig bra og informativt. 👍😊

  1. Tore

   Takk Pål. Det kommer flere innlegg om ikke så lenge.
   Tore

 2. Geir

  Hva gjør den til «special edition»?

  1. Tore

   Heia.
   Takk for spørsmålet. Jeg har oppdatert bloggen, og skrevet litt om hva som gjør denne klokka til Special Edition.
   Tore

Legg igjen en kommentar