• Post Author:

Certina DS Lady Action

Certina har siden de startet opp i 1888, vist at de leverer kvalitet. I 1959 kom Certina med sin første DS modell. DS modellene er ekstremt støtsikre og er vanntett opp til  300 meter (noen DS er vanntett til 100 meter, og en modell er faktisk vanntett til 1000m) Dette satte ny standard på klokker, og Certina har siden 1959 hatt DS modeller i sitt sortiment.

Denne modellen, en Certina DS Action Lady, er vanntett til 300 meter, og kan brukes som dykkerklokke. Glasset er av typen Safir, som gjør det ekstremt ripesikkert

Certina DS Lady Action er vanntett til 300 meter, og passer perfekt til de som er aktive og mye i fuktig miljø. Jeg har vært hos Urmaker Hansen i Tromsø og sett litt på denne modellen.

Kasse og lenke

Certina DS Lady Action

Kassen er laget av rustfritt stål, type 316L. Denne ståltypen omtales også som kirurgisk stål, og har et lavt innhold av nikkel, noe som er gunstig om man er litt alergisk mot enkelte stål legeringer.  Både baklokk og krona er gjenget og skrudd fast til kassen. Det betyr at krona må gjenges eller skrues løs før man kan stille klokka. Krona må skrus fast til kassen etter bruk, ellers kan man risikere at klokka tar inn vann. 

Lenka er også laget av rustfritt stål 316L. Låsen er av typen foldelås, med 2 så «ører» man klemmer inn for å åpne den. Lenka kan lett tilpasses av urmakeren, slik at den passer armens tykkelse, med å ta av eller sette på ledd.

Glass, skive og visere

Certina DS Lady Action

Glasset på Action Lady er av typen safir-glass, noe som gjør den så godt som stripesikkert. Glasset er også behandlet med antirefleksjon coating på begge sider. 

Bezel er dreibart, og viserne har god kontrast mot tallskiva.

Tallskiva på Certina DS Lady Action er ganske spesiell. Med sitt bølgemønster og sølvskimmer er den noe for seg selv. Personlig har jeg ikke sett mange klokker med så utpreget med samtidig behagelig mønster på skiva

Urverk

Kaliber f04.411

Urverk er av typen quartz (batteridrevet) med kaliber F04.411.  Verket viser timer, minutter, sekunder og dato. Dette verket har PreciDrive teknologi, som gir verket COSC (Contrôle officiel suisse des chronomètres) sertifisering, eller Chronometer sertifisering.

Pris

Sist jeg sjekket prisen ( 10.09.2019) kostet klokka 4.490.- hos Urmaker Hansen i Tromsø. 

Legg igjen en kommentar