• Post Author:

Som urmakersønn er jeg nesten født med klokke på armen, og jeg har hatt en stabel med forskjellige klokker opp gjennom årene. Trender har kommet og gått, og vi er klart inne i en digital tid som ikke er en døgnflue. Alt vi har rundt oss er digitalt… og oppladbart.. og på wifi. Mange spør meg derfor. Hvorfor kjøpe et armbåndsur, når du har alt på mobilen?

Jeg skal prøve å svare på hvorfor det å kjøpe et armbåndsur er en god investering.. eller.. jeg skal ihverfall si min mening om hvorfor jeg synes man skal ha flere armbåndsur.

Certina DS Powermatic 80

Vi har alle flere typer sko, klær, hodeplagg osv, og vi kler oss etter anledning. Du har ikke på deg slalomsko til dressen, eller flosshatt til kjeledressen! Hvorfor skal vi da ha en sportsklokke til dressen, eller gulluret når du er på jakt. Alt til sitt bruk, også når det gjelder armbåndsur!

Min mening er at vi godt kan ha flere armbåndsur. Mann som dame. Ofte er armbåndsuret det «eneste» en mann kan pynte seg med. Dress, blanke sko, fint slips, og et stilig ur på armen. Det er prikken over i’en.

Jeg mener også at en klokke med visere vil gjøre oss mere bevist på tiden. Viserne gir oss en visuell forståelse av hvor vi er på døgnet, hvor lenge det faktisk er til klokka er 12 osv. Det finnes også masse armbåndsur som er selvtrekkende. Det betyr at de er mekanisk drevet, og trenger ikke å lades opp hver 3 dag eller skifte batteri. Kjøper man et armbåndsur med litt kvalitet, så vil dette vare i årevis og kan gå i arv.

Hvor bør jeg kjøpe?

Samtidig vil jeg understreke viktigheten av å handle hos en urmaker og ikke hos en som bare selger klokker. Uret ditt trenger service og bare en urmaker har kunskap og eventuelle verktøy for å utføre en god service. Det er faktisk en utdanning på flere år for å bli urmaker!

Longines Master Collection

Longines Master Collection

Som urmaker har jeg sansen for kvalitet, men det betyr ikke at jeg kun liker dyre klokker. Jeg har også billige treningsklokker, men det er OK til sitt bruk. I bloggen kommer jeg til å vise fram både dyre og billige klokker. Armbåndsuret på bildet over en er Longines Master Collection, med månefase. Den kan du kjøpe hos Urmaker Hansen i Tromsø.

Legg igjen en kommentar