• Post Author:

La Grande Classique de Longines

Endelig har jeg vært å tatt bilder av noen dameur hos Urmaker Hansen i Tromsø. Denne gangen vil jeg vise dere  La Grande Classique de Longines. Jeg kommer tilbake med de to andre dameurene jeg har tatt bilder av. Den ene er Certina og den andre er Longines.

Perlemor skive og diamanter

Longines dameur

Tallskiva er laget av perlemor og utstyrt med 12 diamanter, totalt 0.018 karat. Viserne er sorte og gir bra kontrast mot tallskiva. Det er kun time og minuttviser på denne klokka, noe som gjør utseende elegant og minimalistisk.  Glasset er av typen safir, noe som betyr at det er nesten umulig å sette riper i glasset.  Klokka er vannavstøtende (ikke badetett), så man bør ta den av i dusj og basseng.

Urkasse og lenke

Selve ur kassen har en diameter på 29 mm og er laget av stål. Kassen er meget tynn og vil sitte som støpt på armen til eieren. Lenka er også laget av stål og leveres men foldelås. Klokka er i tillegg meget lett. Jeg personlig mener dette er ei klokke som skal brukes til «fest» eller når man pynter seg. Men samtidig er La Grande Classique de Longines så fin, at man bør vise den fram så ofte som mulig. Du kan sjekke med Urmaker Hansen om de har den på lager, og be gjerne om å få prøve den på armen. Jeg er overbevist at du kommer til å like den.

Urverk

Longines L420

Urverk er av typen quartz (batteridrevet) med kaliber L420 (ETA 282.001) for de som lese litt mere om det. Jeg kan nevne at urverket er utstyrt med 13 juveler, noe som gjør gangnøyaktighet høy.

Pris

Sist jeg sjekket prisen ( 08.09.2019) kostet klokka 12.390.- hos Urmaker Hansen i Tromsø. Det er ukjent for meg om produktet vil stige i pris nå på høsten.

Legg igjen en kommentar