• Post Author:

Omega

Omega Speedmaster Professional Moonwatch er en av Omegas mest ikoniske modeller. Den har vært del av seks oppdrag på månen og den legendariske Speedmasteren representerer merkets pionérånd på imponerende vis. Omega Speedmaster Professional ”Moonwatch” har en sort tallskive, plexiglass, liten sekundviser, og 30-minutters og 12-timers tellere, samt en sentralisert kronografviser.

Merket startet som Louis Brandt & Fil. Dette var det opprinnelige navnet på selskapet da det først ble grunnlagt på slutten av attenhundretallet. Imidlertid var det først før utgivelsen av Omega Caliber at merket virkelig begynte å ta av. For å dra nytte av populariteten til denne bevegelsen, bestemte selskapet seg for å omdirigere seg selv som Omega Watch Co.

Speedmaster var opprinnelig ikke designet for å utforske verdensrommet. I stedet blei den introdusert i 1957 som et sport og racing kronograf som fulgte med fra de tidlige kronografene på 1920- og 1930-tallet, inkludert Omega 28.9-kronografen, som var Omegas første lille håndledd kronograf som komplementerte Omegas posisjon som den offisielle tidtageren for de olympiske leker. Den første Speedmaster-modellen, referansen CK 2915, ble drevet av Omega Caliber 321-verket

omega speedmaster
Omega speedmaster

Omega har etter 1957 produsert flere typer kronograf urverk under navnet Speedmaster. Verket som må trekkes manuelt, er det som har vært produsert lengst og var med på Amerikas første «vandring» i verdensrommet, og da Amerikanerne med Apollo 11 raketten sendte folk til månen.

Speedmaster kolleksjonen har også andre modeller, som analog-digital (X-33) og med automatikk urverk (caliber Omega 9904)

omega
omega speedmaster

Omega Speedmaster. Her sammen med klokke fra en Lockheed F-104 Starfighter

 

Legg igjen en kommentar