• Post Author:

Tag Heuer Carrera

Endelig fikk jeg sjansen til å fikle litt med Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 02T. Som tidligere, har jeg vært innom min lokale klokke pusher, og han kunne stolt vise fram dette uret fra Tag Heuer. Urverket er skelertert, noe som gjør utseende annerledes (og mye mere spennende etter min mening) enn det man er vant til. Den tradisjonelle skiva kan ofte bli litt tam, om ikke produsenten har lagt press på designergruppa. Tag’en her får virkelig vist fram finesser i verket, noe jeg setter stor pris på.

Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 02T

 

Kasse og reim

Selve urkassen er laget av Titan, noe som gjør den veldig lett, sterk og allergivennlig. Kassen måler 45mm, men sitter som støpt på armen. Denne modellen leveres med skinnreim som har en dobbel clasp spenne. Spenna har to haker man må presse inn for å åpne den, noe som gjør at den ikke åpner seg av seg selv.

45mm urkasse

 

Urverket

Urverket er Caliber Heuer 02 T. Det er et makanisk, selvtrekkende urverk, med et 4Hz svingning. dvs 28800 svingninger i timen. Spiralen på dette verket er laget av carbon, noe som gjør den antimagnetisk og dermed en mere nøyaktig gang. Det vil bestandig være noe avvik på gangen i et mekanisk ur, og alt fra temperatur til vibrasjoner og liggestilling på uret vil spille inn. Det er nå vi kan begynne å snakke om hvorfor et verk koster mere enn et annet. I korte trekk vil som oftest et dyrt verk ha større nøyaktighet på tannhjul, akslinger, foringer, spiral, balansen osv, enn et billig urverk og det koster dermed mere å produsere et slikt urverk. Dette verket har altså en spiral av carbon, noe om trekker kvaliteten langt opp.

Åpen bakside

Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 02T kommer med baklokk av glass, eller «åpen bakside» som noen velger å kalle det. Det er en fin detalj, slik at man kan se urverket og balansen. Her får man virkelig studert detaljer, og man får et innblikk i hva urmakeren må forholde seg til ved service og overhaling.

Fakta

KASSE DIAMETER 45 mm
KASSE MATERIALE Titan
GLASS Safirglass
URSKIVE Skeletert, Sort
VANNTETT 100 meter
URVERK Automatisk
GANGRESERVE 65 timer
FUNKSJONER Chronograph, Tourbillon
LENKE / REM Rem
MATERIALE LENKE/REM Alligator, Gummi
FARGE LENKE/REM Sort
LÅS Foldespenne
ANNET Selvlysende indekser, Selvlysende visere

Tag Heuer Carrera Calibre Heuer 02T

 

Jeg har bestandig vært fan av Tag Heuer. Det klinger bra, og kvaliteten har fulgt uret siden de startet opp i sin tid. Jeg har solgt mye av Tag Heuer sine ur opp gjennom årene, men bare skrudd på noen få, da det ikke blei feil på dem. Jeg går sterkt utifra at Tag opprettholder kvaliteten i årene som kommer, og jeg må si jeg gleder meg til å se nye modeller fra dem.

Du kan sjekke med Urmaker Hansen om de har den på lager.

Tore

 

Dette innlegget har 2 kommenta

 1. Alexander Nilssen

  Meget flott klokke dette! Kjøpte en TAG Heuer Formula 1 Calibre 6 hos Urmaker Hansen tidligere i år. Blir nok en TAG Heuer Carrera eller en Breitling Colt neste gang.

  1. Tore

   Kult. Jeg vurderer en Omega Speedmaster. Vi får se hva det blir til
   Tore

Legg igjen en kommentar